Proiecte eTwinning                                                                                  

                                                                                            


        Elevii noștri au decis ca în anul școlar 2022-2023, să fie inițiate pe platforma ESEP, următoarele proiecte: 

  • Volunteering Makes Us Happy

                     

  • Acting for a Sustainable Environment
                                                                  
       
        Informații despre utilizarea și accesarea platformei ESEP, puteți găsi în cadrul următoarelor tutoriale video, realizate de doamna prof. Nicoleta Simona Ghenea (ambasador eTwinning România): https://www.youtube.com/watch?v=bhitkiXodjk

În perioada 2020-2022, au fost derulate patru proiecte eTwinning de succes, pentru care elevii și profesorii din școala noastră au fost recompensați cu Certificate Naționale de Calitate:

  • Acts of Kindness
  •  Tiny Hands
  • Let’s Imagine and Draw the Butterfly Aris
  • My Healthy Life Habits
        







  • Activitățile derulate în cadrul proiectului „Acts of Kindness” au fost prezentate în cadrul Conferinței Internaționale ,,ASIGURAREA EGALITĂȚII DE ȘANSE PRIN MANAGEMENT EDUCAȚIONAL ȘI SERVICII DE ASISTENȚĂ PSIHOPEDAGOGICĂ ÎN CONTEXTUL DISTANȚĂRII SOCIALE”, organizată de CJRAE Arad (3-5 martie 2022).

  • Activitățile derulate în cadrul proiectului „Let’s Imagine and Draw the Butterfly Aris” au fost prezentate în cadrul webinarului „Inteligență emoțională și educație. Cum gestionăm emoțiile în școală și în viața de zi cu zi?”, organizat de Universitatea din Oradea. Webinarul s-a adresat studenților și cadrelor didactice din învățământul preșcolar și preuniversitar care sunt preocupate de dezvoltarea personală și profesională continuă, de dobândirea de cunoștințe și abilități în domeniul inteligenței emoționale, cu precădere în relaționarea cu copiii și elevii. 


  •  Creațiile originale ale elevilor realizate în cadrul proiectului „Let’s Imagine and Draw the Butterfly Aris” au fost publicate în cartea „Povestea fluturașului Aris. Incursiune în viața de elev”. Lucrarea a fost realizată prin finanțarea oferită de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul proiectului POCU 123793 cu titlul „Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”. Proiectul a fost iniţiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu AJOFM Cluj.


  • Activitățile derulate în cadrul proiectului My Healthy Life Habits au fost promovate în cadrul cărții „Învățăm să fim sănătoși. Din tărâmul poveștilor, în viața reală”. Lucrarea fost realizată prin finanțarea oferită de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul proiectului POCU 123793 cu titlul „Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”. Proiectul a fost iniţiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu AJOFM Cluj.



        Alte publicații în care au fost promovate bune practici descoperite în urma derulării de proiecte pe platfoma eTwinning:

  •    The Implementation of the eTwinning Projects, an Effective Strategy to Improve The School and Family Partnership (lucrare prezentată la Conferința Internațională „Innovation, Entrepreneurship and Society Conference”, desfășurată în data de 15 iulie 2021, la Cluj-Napoca)

-          

  •          Cartea „Parteneriatul educațional școală-familie. Ghidul profesorului pentru învățământ primar”




        Proiectele eTwinning derulate de Liceul Teoretic „Pavel Dan” au fost promovate în cadrul evenimentului Erasmus Days 2021.





        Mai multe detalii despre activitățile derulate pe platforma eTwinning, puteți găsi:

  • pe pagina de Facebook „Our Amazing Projects” (link: https://www.facebook.com/Shine.through.eTwinning).

 






  • pe pagina de Facebook „Povestea fluturașului Aris”


Comments

Popular posts from this blog