Proiecte eTwinning    

În luna octombrie 2024, pentru activitatea din cadrul proiectelor  „Kindness is Contagious” și „We Touch Lives by Coding”, cadrele didactice din școala noastră au fost recompensate cu Certificate Naționale de Calitate. Certificatele de calitate eTwinning se acordă profesorilor, pentru eforturile depuse de ei și de elevii lor în cadrul unui proiect. 








    Proiectul  „We Touch Lives by Coding” a fost inițiat luna ianuarie 2024. Elevii claselor primare au participat la activități de învățare inedite, participând la experimente și activități de programare, adaptate nivelului vârstei lor.  





    Principalii parteneri ai școlii noastre în derularea acestui proiect sunt profesori de la diverse instituții de învățământ din Turcia. 





    În anul școlar 2023/2024, elevii de clasele primare și gimnaziale din Liceul Teoretic „Pavel Dan” sunt implicați în activitățile proiectului eTwinning Kindness is Contagious”. Acest proiect își propune colaborarea între elevii și profesorii din țările participante (Georgia, Grecia, Italia, România, Turcia) pe teme ca: întrajutorarea, incluziunea, protejarea mediului, protejarea animalelor etc. Elevii iau parte cu multă plăcere și entuziasm la activitățile derulate, fiind coordonați de șase cadre didactice din școala noastră.



    În luna ianuarie 2024, în cadrul proiectului „ANIMAL@PLANet#RST”, a fost obținut un Certificat European de Calitate. Felicitări tuturor elevilor implicați în acest proiect!



        În luna decembrie 2023, în cadrul proiectului „Take me in your village”, a fost obținut un Certificat național de calitate, care reflectă munca profesorilor și a elevilor implicați în acest proiect.  

    În luna octombrie 2023, în cadrul proiectului „ANIMAL@PLANet#RST”, a fost obținut un Certificat național de calitate pentru unul dintre proiectele care au fost pe placul elevilor din învățământul primar.  


        În anul școlar 2022-2023 Liceul Teoretic „Pavel Dan” a obținut titlul de „Școală eTwinning 2023-2024” și  Acreditarea Erasmus în domeniul Educației școlare 2023-2027.
          


                                                                                        

       În luna iunie 2023, pentru activitatea din cadrul proiectelor „Acts of Kindness” și  „Tiny Hands”, cadrele didactice din școala noastră au fost recompensate cu Certificate Europene de Calitate. Certificatele de calitate eTwinning se acordă profesorilor, pentru eforturile depuse de ei și de elevii lor în cadrul unui proiect. 





    

  • O parte dintre activitățile derulate în anul școlar 2022-2023, în cadrul proiectului eTwinning„ANIMAL@PLANet#RST” au fost prezentate în cadrul Conferinței Internaționale ,,ASIGURAREA EGALITĂȚII DE ȘANSE PRIN MANAGEMENT EDUCAȚIONAL ȘI SERVICII DE ASISTENȚĂ PSIHOPEDAGOGICĂ ÎN CONTEXTUL DISTANȚĂRII SOCIALE”, organizată de CJRAE Arad (3-5 mai 2023).

  • Informații despre utilizarea și accesarea platformei ESEP, puteți găsi în cadrul următoarelor tutoriale video, realizate de doamna prof. Nicoleta Simona Ghenea (ambasador eTwinning România): https://www.youtube.com/watch?v=bhitkiXodjk

În perioada 2020-2022, au fost derulate patru proiecte eTwinning de succes, pentru care elevii și profesorii din școala noastră au fost recompensați cu Certificate Naționale de Calitate:

  • Acts of Kindness
  •  Tiny Hands
  • Let’s Imagine and Draw the Butterfly Aris
  • My Healthy Life Habits
        







  • Activitățile derulate în cadrul proiectului „Acts of Kindness” au fost prezentate în cadrul Conferinței Internaționale ,,ASIGURAREA EGALITĂȚII DE ȘANSE PRIN MANAGEMENT EDUCAȚIONAL ȘI SERVICII DE ASISTENȚĂ PSIHOPEDAGOGICĂ ÎN CONTEXTUL DISTANȚĂRII SOCIALE”, organizată de CJRAE Arad (3-5 martie 2022).

  • Activitățile derulate în cadrul proiectului „Let’s Imagine and Draw the Butterfly Aris” au fost prezentate în cadrul webinarului „Inteligență emoțională și educație. Cum gestionăm emoțiile în școală și în viața de zi cu zi?”, organizat de Universitatea din Oradea. Webinarul s-a adresat studenților și cadrelor didactice din învățământul preșcolar și preuniversitar care sunt preocupate de dezvoltarea personală și profesională continuă, de dobândirea de cunoștințe și abilități în domeniul inteligenței emoționale, cu precădere în relaționarea cu copiii și elevii. 


  •  Creațiile originale ale elevilor realizate în cadrul proiectului „Let’s Imagine and Draw the Butterfly Aris” au fost publicate în cartea „Povestea fluturașului Aris. Incursiune în viața de elev”. Lucrarea a fost realizată prin finanțarea oferită de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul proiectului POCU 123793 cu titlul „Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”. Proiectul a fost iniţiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu AJOFM Cluj.


  • Activitățile derulate în cadrul proiectului My Healthy Life Habits au fost promovate în cadrul cărții „Învățăm să fim sănătoși. Din tărâmul poveștilor, în viața reală”. Lucrarea fost realizată prin finanțarea oferită de Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, în cadrul proiectului POCU 123793 cu titlul „Cercetător, viitor antreprenor – Noua Generație”. Proiectul a fost iniţiat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu AJOFM Cluj.



        Alte publicații în care au fost promovate bune practici descoperite în urma derulării de proiecte pe platfoma eTwinning:

  •    The Implementation of the eTwinning Projects, an Effective Strategy to Improve The School and Family Partnership (lucrare prezentată la Conferința Internațională „Innovation, Entrepreneurship and Society Conference”, desfășurată în data de 15 iulie 2021, la Cluj-Napoca)

-          

  •          Cartea „Parteneriatul educațional școală-familie. Ghidul profesorului pentru învățământ primar”




        Proiectele eTwinning derulate de Liceul Teoretic „Pavel Dan” au fost promovate în cadrul evenimentului Erasmus Days 2021.





        Mai multe detalii despre activitățile derulate pe platforma eTwinning, puteți găsi:

  • pe pagina de Facebook „Our Amazing Projects” (link: https://www.facebook.com/Shine.through.eTwinning).

 






  • pe pagina de Facebook „Povestea fluturașului Aris”




Comments

Popular posts from this blog